top of page
04.01.2018

Har solgt 2.500 postkort og 100 fotobøker

skrevet av Mona Sandviken

Tor Magnus Anfinsen. Fotobok og postkort. 

Foto: Mona Sandviken

Salget av både fotobøker og postkort har gått så bra at Tor Magnus Anfinsen har tro på at det kan gå an å leve av det.

Fotografen Tor Magnus Anfinsen lanserte både fotobok og postkort, alt med motiver fra Kongsberg, under Teknologidagene på Magazinet i november. Etter det kom han også med en Kongsberg-kalender.

– Nå har jeg solgt 2.500 postkort. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Anfinsen.

Han har solgt til både Isaksen Libris, turistkontoret (Kongsberg Næringsforum) og privatpersoner.

– Fotobøker har jeg solgt over 100 av. Det er jeg også veldig fornøyd med, fortsetter han.

Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand var av de første som kjøpte. Hun tok ti i første omgang for å gi bort i gave og nå er alle ti gitt bort.

15.11.2017

– Føler jeg har fått drømmejobben

skrevet av Anniken Tangerud

Victoria Johansen er det nye tilskuddet i Tema Innovasjon.

Foto: Tema Foto

I 2016 etablerte Tor Magnus Anfinsen selskapet Tema Innovasjon i Kongsberg. Det har den entusiastiske bedriftslederen ikke angret et sekund på.

I dag har de vokst til fire ansatte og består av tre avdelinger: Tema Rådgivning, Tema Foto og Tema Forskning og Utvikling (F&U), og er en ledende bedrift innen foto, rådgivning og innovasjon i Kongsberg.

Det nyeste tilskuddet på Temastammen er 25 år gamle Victoria Johansen. Victoria jobber som fotograf i Tema Foto og har på mange måter kapret drømmejobben.

Jeg er veldig kreativ av meg og for seks år siden oppdaget jeg at jeg hadde en lidenskap for fotografi, innleder Victoria entusiastisk.

10.11.2017

Ordføreren ville ha fotobok - og det får hun nå

skrevet av Mona Sandviken

Tor Magnus Anfinsen. Fotobok og postkort. 

Foto: Mona Sandviken

Fotografen Tor Magnus Anfinsen hadde fotoutstilling på spisestedet Kåres sønn tidligere i år. Han sa at ordføreren kunne komme og se, og det gjorde hun faktisk.

Motivene var fra kjente landemerker i Kongsberg, og ordføreren falt pladask for bildene.

Dermed startet tankene om å lage en fotobok om Kongsberg.

– Jeg ville lage en fotobok, og ordføreren sa hun ville ha en bok, forteller Anfinsen.

09.11.2017

Nyhet! Nye postkort fra Kongsberg

skrevet av Hege anita Moen

Denne får du kjøpt hos Kongsberg Næringsforum og den kan snart bestilles i nettbutikken til Tema Foto

Foto: Tema Foto

Det nærmer seg nok 20 år siden vi Kongsberg Næringsforum (som også driver byens besøkskontor/turistkontor) fikk nye postkort av byen for salg. Vi kan dermed konkludere at det var på høy tid, for ja.. det er faktisk endel som fortsatt kjøper postkort.

Det er Tema Foto som står bak bildene og postkortene som nå lanseres. Kongsberg Næringsforum sitt samarbeide med Tema Foto startet med at vi tok kontakt med Kongsberg Kameraklubb i forbindelse med jubileumsåret 2014 .

08.11.2017

Flotte bilder av Kongsberg

skrevet av Hege anita Moen

Årets julegavetips: Hva med et bilde av Kongsberg i gave til den som har alt? 

Foto: Tema Foto

Du har kanskje på Facebook eller kanskje på Kåre Jao sett en rekke fantastiske bilder fra Kongsberg? Bak disse flotte bildene står Tema Foto. Vi i Kongsberg Næringsforum har vært så heldige å få en rekke av disse flotte bildene utstilt i våre møtelokaler. Bildene kan sees hos oss, eller du kan se de i bedriftenes nettbutikk.  Her kan du også bestille bildene direkte, og velge blant for eksempel aluminiumsplate, lerret eller akrylglass.

19.10.2017

Sa opp sjefsstilling og fulgte intensjonen

skrevet av Anniken Tangerud

Victoria Johansen, Terje Dalseng og Tor Magnus Anfinsen får jobbe med lidenskapen sin.

Foto: Tema Foto

Tor Magnus Anfinsen jobber to jobber for å drive med det han liker best.

Skal du fortelle historien om bedriften Tema Innovasjon og hvordan den så dagens lys, må du gå i fotsporene til han som startet det hele: Tor Magnus Anfinsen.

Bergenseren som i dag jobber fast for Global Support hos Esko-Graphics Kongsberg har hatt en spennende karriere.

– Jeg er egentlig utdannet romfartsteknologi-ingeniør i Narvik og startet å jobbe som utviklingsingeniør for Alcatel Space Norway, senere kjent som Norspace, innleder Anfinsen.

13.08.2017

WOW, Tor Magnus Anfinsen . . .

skrevet av Fotokjerringa

Hyggelig at ordføreren i Kongsberg besøkte utstillingen på Kare Joao under åpningen av Tema Fotos første utstilling.

Foto: Anlaug BJ

 ...for noen bilder, og gratulerer med flott utstilling på Kåre João Café & Bar! Jeg visste vel egentlig at jeg ikke kom til å bli skuffet da jeg gikk på denne utstillingen. Tor Magnus har fotografert i 25 år, og har tilegnet seg masse kunnskap. Han er en blid og sympatisk bergenser som havnet her i 2009. Hans kone var ikke helt fornøyd med å bli boende på Vestlandet, med sin familie langt unna, og dermed fant hun en passende jobb for sin mann å søke her på Østlandet. Det kaller jeg en løsningsorientert kone:-).

20.01.2017

Sa opp lederjobben for å finne balansen

skrevet av Cato Martinsen

Tor Magnus Anfinsen sa opp lederjobben i Kongsberg Maritime og har nå startet sitt eget selskap. Han forteller at det var et verdivalg, og at han nå har funnet en bedre balanse i tilværelsen.

FOTO: JENNY ULSTEIN

Tor Magnus Anfinsen har begynt å trene, gått ned 20 kilo og har mer tid med barna. Han jobber litt over full stilling, men føler seg uthvilt og fin. Akkurat slik han ønsker det.

- Jeg hadde en god jobb i Kongsberg Maritime, og har mye pent å si om det selskapet, men det er krevende å ha en lederstilling samtidig som du har små barn hjemme. Jeg kom til et punkt hvor jeg så meg nødt til å gjøre noe annet.

Det sier Tor Magnus Anfinsen, ingeniør innen romfartsteknologi, som jobbet som kvalitetssjef i offshore-delen til Kongsberg Maritime.

bottom of page